50 ÅR MED DORTHEA

Dorthea blev “født” i 1973, dvs. at det i 2023 var 50 år siden. Af de 50 år har hun været aktiv i de 30. Det giver et dobbelt jubilæum, som blev fejret gennem forskellige tiltag, som man kan se herunder.

Fredag d. 12. maj, kl. 16-18, Comicgarden, København: Reception med jubilæumsplakat i begrænset oplag og mulighed for at afgive et blindt bud på den indrammede original. Henriette var selvfølgelig til stede og var meget ufornuftigt til rådighed for alle mulige spørgsmål. Udvalgte Dorthea-albums kunne erhverves til jubilæumspriser.

JUBILÆUMSLOGOET viser den allerførste tegning af Dorthea tilbage i 1973 samt en vignet fra 2023. Hendes ansigtsudtryk har ikke ændret sig. Det er koncentreret og opmærksomt på sine omgivelser, for hvem ved, om der pludselig sniger sig en skurk om bag én. Dortheas udseende er en blanding af min mor og min barndomsveninde. Smilet var min mors, og håret var min venindes. Jeg var tit blevet skudt i skoene, at alle mine tegnede damer lignede mig selv, så jeg var meget omhyggelig med at undgå det med Dorthea.

TILBAGE TIL RØDDERNE. For at fejre de 50 år havde jeg desuden lavet en lille historie på én side på den gammeldags måde: helt analogt på papir, med filtpen og farvelagt med pensel. Siden blev trykt i et begrænset antal plakater på genbrugspapir, der blev nummereret og signeret. Disse kunne erhverves under arrangementet i Comicgarden til den rørende pris af 50 kr., og der var kun 20 eksemplarer, så det var først til mølle-princippet. Desuden kunne man afgive blinde bud på originalen. Bemærk: Jeg har stadig eksemplarer af særtrykket, så hvis man er interesseret i et af dem, kan man kontakte mig her.

Selve historien er et fint billede på de slåskampe, jeg sommetider har haft med Dorthea. Hendes og min humoristiske sans har ikke altid været congenial.