50 ÅR MED DORTHEA

Dorthea blev “født” i 1973, dvs. i skrivende stund for 50 år siden. Af de 50 år har hun været aktiv i de 30. Det giver et dobbelt jubilæum, som vil blive fejret gennem forskellige tiltag, som vil blive præsenteret på denne side.

Fredag d. 12. maj, kl. 16-18, Comicgarden, København: Reception med jubilæumsplakat i begrænset oplag og mulighed for at afgive et blindt bud på den indrammede original. Henriette er selvfølgelig til stede og vil meget ufornuftigt være til rådighed for alle mulige spørgsmål. Udvalgte Dorthea-albums vil også kunne erhverves til jubilæumspriser. Klik her for yderligere oplysninger om adresse, deltagere mm.

JUBILÆUMSLOGOET viser den allerførste tegning af Dorthea tilbage i 1973 samt den seneste vignet, jeg har tegnet af hende. Hendes ansigtsudtryk har ikke ændret sig. Det er koncentreret og opmærksomt på sine omgivelser, for hvem ved, om der pludselig sniger sig en skurk om bag én. Dortheas udseende er en blanding af min mor og min barndomsveninde. Smilet var min mors, og håret var min venindes. Jeg var tit blevet skudt i skoene, at alle mine tegnede damer lignede mig selv, så jeg var meget omhyggelig med at undgå det med Dorthea.

TILBAGE TIL RØDDERNE. For at fejre de 50 år har jeg desuden lavet en lille historie på én side på den gammeldags måde: helt analogt på papir, med filtpen og farvelagt med pensel. Siden er blevet trykt i et begrænset antal plakater på genbrugspapir, der nummereres og signeres. Disse kan erhverves under arrangementet i Comicgarden til den rørende pris af 50 kr., og der er kun 20 eksemplarer, så det er først til mølle-princippet. Desuden vil man kunne afgive blinde bud på originalen, som er sat i egetræsramme. Inden receptionen er ovre, vil afgiveren af højeste bud kunne drage hjem med originalen.

Selve historien er et fint billede på de slåskampe, jeg sommetider har haft med Dorthea. Hendes og min humoristiske sans har ikke altid været congenial.

Resten af året vil Dorthea og jeg deltage i diverse festivaller, hvor man også kan besøge vores stand og få sig nogle tegneserier, originaler og en ærlig snak om Dorthea og hendes ald…. AV!!! Fik lige en brosten i hovedet! Godt, godt! Jeg holder mund med hendes ald… AV!!!